ورق الومینیوم

انواع ورق آلومینیوم

ورق‌های آلومینیومی دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام از آن‌ها کاربردهای مختلفی دارند و در صنایع مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود. برخی از انواع ورق آلومینیوم به‌صورت زیر است:

  • ورق آلومینیوم ساده: ورق‌های آلومینوم ساده بدون هیچ تغییری نسبت به حالت اولیه پس از تولید به مشتریان عرضه می‌شوند. از ورق‌های آلومینیومی از آلیاژ‌های سری 1000 تا 7000 و در ابعاد مختلف تشکیل می‌شوند.
  • ورق آلومینیوم رنگی: یکی از ویژگی‌های مفید آلومینیوم این است که خاصیت رنگ پذیری دارد و به همین دلیل می‌توان از آن در مواردی مانند دکوراسیون‌های داخلی و خارجی استفاده کرد. از این نمونه از ورق‌های آلومینیومی در ساخت سقف‌های شیروانی، سقف سالن‌های ورزشی، بدنه کانکس کابینت سازی و… نیز استفاده می‌شود. این نوع ورقه‌ها از مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی نیز برخوردار هستند. باتوجه‌به اینکه در ساخت این نوع ورق آلومینیوم از رنگ پودری الکترواستاتیک کوره‌‌ای استفاده می‌شود، لایه رنگی آن دارای سطحی پایدار است.
  • ورق پلی آلومینیوم: پلی آلومینیوم یا پلی‌کرافت از یک لایه ورق آلومینیوم، یک لایه پلی ‌اتیلن و یک لایه کاغذ کرافت تشکیل شده است. این نوع ورق آلومینیومی به‌عنوان یک عایق حراراتی مناسب در تاسیسات نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه های حرارتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین می‌تواند در مقابل صدمات مکانیکی و عوامل جوی مقاومت خوبی از خود نشان دهد.
  • ورق آجدار آلومینیوم: ورق‌های آلومینیومی که اصولا سطحی صاف و صیقلی دارند در برخی موارد که نیاز به اصطکاک است به خوبی عمل نمی‌کنند؛ بنابراین برای مقاومت در برابر لغزش بر روی آن‌ها آج‌هایی قرار می‌دهند. این نوع از ورق‌ها در مواردی مانند کف پله ‌های فلزی، راهروهای فلزی و کف وسایل حمل ‌و نقل بسیار کاربردی هستند.

ورق‌های آلومینیومی را از نظر جنس می‌توان به دسته‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم دسته‌بندی کرد.

انواع ورق آلومینیوم

۱. ورق آلومینیوم سری 1000

ورق آلومینیوم سری 1000 به‌عنوان خالص‌ترین سری آلومینیوم شناخته می‌شود، زیرا دارای خلوص ۹۹٪ یا بیشتر است. این سری از آلیاژها به دلیل خلوص بالا، رسانایی حرارتی و الکتریکی فوق‌العاده‌ای دارند و برای کاربردهایی که نیاز به انتقال حرارت یا جریان الکتریکی بالا دارند، بسیار مناسب هستند. ورق‌های سری 1000 همچنین مقاومت عالی در برابر خوردگی دارند و به دلیل نداشتن عناصر آلیاژی عمده، از قابلیت انعطاف‌پذیری و شکل‌پذیری بالایی برخوردارند. این ویژگی‌ها باعث شده است که از این سری آلومینیوم در صنایع مختلفی مانند تولید محصولات الکتریکی و الکترونیکی، ظروف آشپزخانه و صنایع غذایی استفاده شود. همچنین، باتوجه‌به این که این سری از ورق‌ها وزن سبکی دارند، در پروژه‌های معماری و دکوراسیون که نیاز به مصالح سبک دارند، به‌طور گسترده به کار می‌روند. از رایج‌ترین مدل‌های این آلیاژ می‌توان به 1050، 1060، 1070، 1100 و 1200 اشاره کرد. سری 1100 بسیار نرم و چگال است و در برابر خوردگی مقاومت بسیار زیادی دارد. به دلیل همین ویژگی‌ها از این سری در بخش‌های شیمیایی و فرآوری مواد غذایی استفاده زیادی می‌شود.

۲. ورق  آلومینیوم سری 2000

ورق آلومینیوم سری 2000 از آلیاژهایی تشکیل شده است که عنصر اصلی آن‌ها مس است و به همین دلیل خواص مکانیکی و سختی بالایی نسبت به دیگر سری‌ها دارند. این سری از آلیاژها به دلیل مقاومت بالا در برابر تنش و سختی زیاد، اغلب در صنایع هوافضا و صنایع خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از مشهورترین آلیاژهای این سری، آلیاژ 2024 است که به دلیل مقاومت عالی در برابر فشار و تنش و همچنین نسبت استحکام به وزن بالا، برای ساخت قطعاتی مانند بدنه هواپیماها و سازه‌های صنعتی مناسب است. ورق‌های سری 2000 برخلاف سری 1000 مقاومت کمتری در برابر خوردگی دارند و به همین دلیل معمولاً در شرایطی که در معرض رطوبت یا محیط‌های خورنده هستند، از پوشش‌های محافظ یا فرایندهای خاصی برای بهبود مقاومت به خوردگی آن‌ها استفاده می‌شود. برخی از انواع ورق‌های آلومینیوم در سری 2000 می‌توان به سری 2011، 2014 و سری 2024 نیز اشاره کرد که سری 2024 از پرکاربردترین آلیاژهای آلومینیوم است که نسبت به وزنی که دارد از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.